top of page
  • Forfatters billedeTorben Mathiassen

Sig mig, tror I, at klimaforandringerne bare er en hobby?

Opdateret: 15. okt. 2022Man behøver ikke længere være ”klimatosse” for at vide, at klimaet lider under den menneskelige aktivitet på planeten. FN’s klimarapporter burde i hvert fald på nuværende tidspunkt have slået det fast med syvtommersøm for enhver. Ej heller burde nogen længere være i tvivl om de konsekvenser, klimaforandringerne får og allerede har for de mange millioner af mennesker og dyr, der bliver direkte berørt af dem.


Alligevel hører man ofte udsagn, som viser, at klimaforandringerne ikke ligger alle lige tungt på sinde. Endnu støder man på folk, der siger: “Jeg interesserer mig nok herikke så meget for dét der klima”, eller ”dem, der interesserer sig for klimaforandringerne, kan jo bare gøre noget ved det, og så lever vi andre videre, som vi har lyst til”.


Det får mig til at spekulere på, om de i virkeligheden tror, at klimaforandringerne bare er en hobby for nogen? En trend, der er blevet populær iblandt en stigende andel af befolkningen på linje med strikning, lystfiskeri og ekstremløb? TV 2 viste for nylig med al tydelighed, at den med sin dækning af muligheden for at slå temperaturrekorden prioriterede sensationsjournalistikken over de faresignaler, som den globale opvarmning oftere og oftere sender i vores retning. Klimaforandringerne blev i løbet af dagens mange nyhedsopdateringer ikke nævnt med mange ord, om nogen overhovedet. De er reelle nok og kommer til at påvirke os alle, enten vi kan lide det eller ej. 30 millioner mennesker er allerede på flugt fra klimaet, og det tal estimeres at vokse til 216 millioner allerede i 2050. En ikke ubetydelig andel forventes at søge fra Nord- og Centralafrika mod Europa. Det er vi nødt til at interessere os for. Ellers bliver konsekvensen, at vi er komplet uforberedte på den enorme tilstrømning af klimaramte migranter, der en dag står og banker på vores havelåge, og som får flygtningekrisen i 2015 til at ligne en ren bagatel.
Dette debatindlæg er skrevet af mig, Torben Mathiassen, og det blev bragt i Jyllands-Posten den 31. Juli 2022. Læs det trykte indlæg her.


Billedet er fra Pixabay. Se det her.

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page