top of page

Lektørudtalelse 

Det er bestemt ikke en verden, man har lyst til at leve i, der vækkes til live her,.[...]..Historien er skruet godt sammen, og man læser spændt videre, selv om det er hård læsning.

 

Anbefales til alle biblioteker.

Bogvægten

‘3 grader celsius’ er fortsættelsen til den glimrende ‘Mali’. Familien fra Mali dukker op igen, men de to romaner kan læses uafhængigt af hinanden. De har det til fælles, at de handler om, hvordan vores verden ser ud, når klimaet går amok.

[...]

I 3 grader celsius følger vi to hovedpersoner, Bintou i Centralafrika, og Muhammad i en døende by i Algeriet. [...] Vi følger de to, Bintou og Muhammad, i hver deres land og med hver deres oplevelse af sult, magt og afmagt. Som ‘Mali’ er ‘3 grader celsius’ virkeligt skræmmende læsning. Både fordi vi er i 2040 – hvor klimakatastroferne er indtruffet, og fordi sult og lurende katastrofer gør mennesker til ofre.

Velfortalt, overbevisende. Anbefalet læsning til politikere og andre meningsdannere.

Læs resten af anmeldelsen hos Bogvægten.

                           Torndahl Books

'3 Graders Celsius' er andet bind i serien Jordens Klimaramte, som byder på skræmmende aktuel klimafiktion, der i den grad kan få dig til at tænke en ekstra gang over dig eget klimaaftryk.

[...]

Med 3 Graders Celsius imponerer Torben Mathiassen igen ved at kombinere tankevækkende etiske problemstillinger med et skræmmende overbevisende univers. Hvor mennesker sulter og fortvivler får ekstremisme grobund. Jeg er slet ikke i tvivl om, at religion kun kommer til at fylde mere i en fremtid, hvor vores jordklode bliver mere og mere presset.

Trods spænding og overbevisning ramte bogen mig dog ikke helt på samme vis, som første bind i serien. Jeg er en meget karakterdrevet læser, og selvom Bintou langsomt voksede på mig, blev jeg aldrig for alvor investeret i hverken hende eller Mohammeds fortælling.

Serien får dog stadig min varmeste anbefaling, og hvis du ikke har læst bind 1, kan du læse min meget begejstrede anmeldelse af den her.

Læs resten af anmeldelsen hos Torndahl Books.

                              Cats, Books & Coffee

3 grader celcius. Mere skal der ikke til! Det er nok til, at Golfstrømmen vil bryde sammen, og det vil medføre katastrofale følger – verdenskortet vil være ændret for altid. Lige præcis dette er et af de kritiske punkter i klimakampen – og derfor er bogen ikke nem læsning. Den er nemlig både brutal i sine beskrivelser, og så skræmmende realistisk.

[...]

Som udgangspunkt følger vi pigen Bintou og drengen Muhammad, og hvordan de rammes af klimaforandringerne. De er begge virkeligt godt og detaljeret beskrevet, og man formår at sætte sig godt ind i deres følelser og baggrunden for deres handlinger. Havde verden ikke ændret sig så markant, så ville de nok aldrig have truffet disse valg. De ting de møder på deres vej er så levende og realistisk beskrevede, at man sidder næsten stum tilbage.

[...]

Jeg håber at så mange som muligt læser Torbens serie, for den giver et rigtigt godt indblik i klimaændringers katastrofale resultater – men som tidligere skrevet, så er det ikke let læsning – men det er en realistisk fremtid.

Læs resten af anmeldelsen hos Cats, Books & Coffee.

bottom of page